0 850 532 2675
CNPK
canpak@canpak.com.tr



Yemekhane Temizliği
Anasayfa » Ne Yaparız » Yemekhane Temizliği

Otel, Restaurat, Villa gibi sosyal tesislerin yemekhane ve yemek şirketlerinin mutfaklarında bulunan ocakların ve bunların üzerinde bulunan bacaların yemek kızartma buharıyla oluşan yağlı tabakanın temizlenmesi ve sanitasyonu (Güvenli ve hijyenik kullanılması için yapılan işlemler)

Ocaklarda pişmekte olan yemeğin üzerine buharın sıcaklığıyla baca içinde oluşan ve kavuçuklaşan yağların ocak üzerindeki yemeğe düşerek zehirlenmeye yol açmasını önlemek için canpak temizlik olarak titiz bi çalışma yürütürüz.

Ağır yağ kokusunun mekana sinmesi ve kalıcı pis kokunun konuklarınızı ve müşterilerinizi rahatsız etmesini önlemek ve atık yağların zamanla baca içersinde bakteri üretmeleri ve mekanın hijyenini bozmasını engellemek gerekir

Baca içinde yoğunlaşan yağ tabakasının doluluk oranının çok olması nedeniyle yemek ve kızartma buharının dışarı atılmasını sağlayan havalandırma motorunun (salyangozun) yapraklarınında yağ tabakasıyla dolarak gerekli randımanı vermemesi gereksiz elektirik sarfiyatına sebep olur. Havalandırma motorunun zorlanmadan dolayı yanması bacanın atık buharının çekemicek duruma gelmesini önlemek şarttır.

En önemlisi ve tehlikesi yangın çıkma olayına sebebiyet vermesidir. Kağuçuklaşan atık yağlar çok yanıcıdır ve bu durumda yanan bacaya müdahele etmek çok zordur. Baca sıcaklığı artarak devam eder ve etrafındaki elektrik tesisatlarını yakabilir.

Bu tür yağlı bacaların temizlenmesi kanuni açısdanda zorunlu tutulmuştur. Yoğunluk ve yağ oluşum popilasyonuna göre periyodik bakım ve temizliğini yaptırmak mecburi ve gereklidir.